2025-02-11
听过呢间餐厅几次,终于有机会试!餐厅嘅装潢好有氛围,可能因为系室内,始终同平时韩国见到嘅路边摊有少少唔同,但系周围都放满住韩国特色嘅海报、装置仲有招牌等,营造出一种喺韩国食嘢嘅感觉!🇰🇷《韩国水产》-蚝啊!海鲜煎饼 ($118)🐙超有惊喜超足料!煎饼炸得啱啱好,仲热辣辣脆卜卜添!😋 煎饼入边有大大粒嘅八爪鱼同埋萝卜丝葱丝,再将烧好嘅蚝放喺上面!炸粉唔会好厚,食落啖啖都系料!😍一鸡两味 - 蜜糖牛油+甜辣 ($228)🐤食韩国嘢点少得炸鸡!我哋每人拣咗一款自己钟意食嘅味道,对蜜糖牛油真心意外,同平时食嘅味道好似有少少唔同,牛油味重啲,反而食到一种咸香味,个人就真系几钟意!😍😍略嫌鸡件好似相对比较细件有啲唔够喉🥲炸紫菜粉丝卷 ($68)🍙啱啱炸好热辣辣,食落劲有层次感,喺炸好嘅紫菜里面有粉丝同埋萝卜丝等,点埋酱咸度啱啱好,唔点酱嘅话可能有啲淡😗阿珠妈炒年糕 ($78)🌶️相比起其他菜式可能就普通一啲,同平时嘅炒年糕相若,对于我嚟讲唔算好辣,入边除咗年糕之外仲有鱼糕🙈柚子牛奶乐 ($68)🥛比想像中易入口!烧酒嘅味道唔会好出,冇盖过柚子味道,意外地都几和谐!
《韩国水产》-蚝啊!海鲜煎饼 ($118)🐙
一鸡两味 - 蜜糖牛油+甜辣 ($228)🐤