2021-04-07 254 浏览
一个天朗气清嘅星期六同几个朋友约埋踩单车,由沙田出发去乌溪沙,踩到马鞍山决定食埋午餐先回程 喺被誉为美食沙漠嘅马鞍山我地揾到人气文青cafe - 屋子生活,因为之前食过几次总店-屋子咖啡 ,所以对分店都有一定期待,难得顺路当然去试吓,最后系冇令我哋失望我哋十一点令到,可能早唔使排队,店内环境好轻松,落地大玻璃采光十足☀️屋子生活食品选择比屋子咖啡多,我食左鳗鱼茶渍饭👍🏽 唔系热到出烟嘅泡饭,好适合夏天,略嫌鳗鱼份量比较少,有两旧,如果系三旧成件事就完🈵️ 甜品食左焙茶窝夫🧇 焙茶味够,暖暖哋嘅窝夫配雪糕,喺口入面又冻又热好爽同行其他朋友都觉得尼餐唔错,可以推荐俾大家作为踩单车途中嘅一个休息站