The Cafe@Cassina📍:中环云咸街19-27号威信大厦地下A2号舖🚗:中环地铁D1出口 步行3分钟💲:~HKD150/head for lunchFood quality✔️:Prosciutto Stick, All day breakfast 👌🏼:Iced Hojicha latte, Iced Mocha总结:😋意大利名牌家私店踩过界进军饮食界开嘅cafe 带住怀疑嘅心态去试 但试完又出乎我意料 食物唔错 加上装修有佢牌子独特嘅风格 去一转都觉得自己高尚咗🤣😋Proscuitto Stick 有4条包住Parma ham嘅面包棒 火腿嘅咸香配埋硬口嘅面包棒 系好配咖啡嘅小食 虽然有点少贵同埋份量偏少 但都唔错👍🏼😋All day breakfast就几乎间间cafe都有 配搭虽然好难令人惊艳 但份量足够 有菇 黑醋火箭菜 牛油果 炒蛋 茄汁豆 洋葱薯蓉 酸种包 最出色系洋葱薯蓉 浓浓嘅草青味 但食完口腔会有余韵 一个女仔食应该系食唔哂🫣😋成间店嘅设计都有家私舖嘅感觉 成个vibe系舒服但有格调嘅cafe 好适合chill下休息下🥳🤔Iced Hojicha latt
The Cafe@Cassina
📍:中环云咸街19-27号威信大厦地下A2号舖
🚗:中环地铁D1出口 步行3分钟
💲:~HKD150/head for lunch

Food quality

总结:

🤔Iced Hojicha latte嘅焙茶味出但冇苦涩味 所以好易入口 适🈴️唔太饮苦味嘅朋友 不过如果冷少啲冰会好啲

🤔mocha☕️ 朱古力偏重太多 一入口系好浓嘅朱古力味

😨其实都冇咩缺点 要讲就价钱偏贵 不过佢定位偏高 主打客群都系中环人 所以应该算合理

• Proscuitto stick
  • All day breakfast