2023-10-08
友利 x 勿当奴相信香港人都唔陌生。餐厅布置住搞鬼麦当劳肥叔叔插画,其实系以老细本人做写照。以香港本地菜crossover西餐打响名堂。仲有我最爱MCD 嘅期间限定将军汉堡,呢度365日都有得食! 对上一次食都好几个月前。我最爱嘅玫瑰露肥叉 仍然健在,但系炖汤套餐似乎已经寿终正寝。换嚟嘅,竟然系:入秋补身最爱,食完会庆烚烚嘅炆羊腩! 好过份,竟然拎我最爱嘅羊腩嚟玩! 但又抵受唔住诱惑叫咗个《基本发腐乳炆羊架 套餐$238 2个主食连嘢饮》嚟试下😣 禾打妈也! 这是什么好东西!羊架真系畀啲腐乳炆到入晒味,打完卡之后就算见到啲肥膏稍为凝固,但都入口即溶,唔影响口感。淋埋腐乳汁,点解可以谂到咁样食!!冬菇马蹄配菜,完全就系羊腩煲入面不出嚟𠮶啲味,竟然仲crossover特浓牛油薯蓉,点解个配搭可以咁无违和感! 《 香煎封门柳及吉列炸虾配日式烧肉汁》望落好干但食落好juicy。牛肉味好浓,配埋烧汁好味。吉列炸虾有惊喜,唔系普通雪藏炸虾,炸皮有调过味。同样配有特浓牛油薯蓉,成碟都极邪恶😣 食完 女子 月巴 口牙牙牙牙