2009-07-06
已经第二次去ne间餐厅lu~第一次无带相机~今次总于影左~女朋友叫左鱼翅捞饭~听就听得多~~食就真系未食过~~个鱼翅味道几好~好浓~捞饭岩岩好~~翅ge分量中规中举啦~几十蚊算系咁~~另外我叫左蒜蓉大虾煲仔饭~~佢好似有部机整嫁~~都系ge....前排先好似话庙街个D炭火,石油气炉唔合法~~原来有D咁ge机去整煲仔饭~~要试下究竟机整同传统ge煲仔饭有咩分别~~叫左唔洗等好耐~~十分钟左右就搞掂左啦~~一开始就系咁食~铲起D饭焦泥影相~~经理见到之后就教我地点食......~~煲仔饭都有食法?~~?~?1.一开始千歧唔好打开盖~!!先用豉油系盖边个位落豉油~几多随个人喜好啦~~不过我唔钟意落的~~所以张图无色的~~2.等三分钟~之后就可以食啦~~~但系唔好食D铲D饭焦住㖞~~要等煲ge余热去将D饭焦再烘干D~~3. 食完面头D𩠌同饭之后~就可以食又脆又好味ge饭焦了~~
第一次无带相机~今次总于影左~
女朋友叫左鱼翅捞饭~听就听得多~~食就真系未食过~~
个鱼翅味道几好~好浓~捞饭岩岩好~~
翅ge分量中规中举啦~几十蚊算系咁~~
另外我叫左蒜蓉大虾煲仔饭~~佢好似有部机整嫁~~
叫左唔洗等好耐~~十分钟左右就搞掂左啦~~
一开始就系咁食~铲起D饭焦泥影相~~
不过我唔钟意落的~~所以张图无色的~~