2020-04-22 603 浏览
身为一个蕃茄爱好者,一直都好想试下依间番茄师兄,衬住今日要去深水埗买野,终于都试到了黎得食番茄面,最重要当然系佢个番茄汤底啦!汤底味道自然,浓淡适中,即使不停饮佢个汤都唔会好口渴,系几好味既。屋企人叫左滑一滑番茄面,面质几爽口弹牙,同个汤都好夹,不过牛肉竟比较一般,相对个汤就比较失色。我就叫左依个一贝子,两粒厚身带子当然系重点,咬落去中间仍然有软软甜甜既口感,熟度掌握得非常好,而且解味十足,绝对食得出唔系cheap cheap 货。而周边既贝类都好解甜,而且size 唔细,成碗都好好味。临走时,餐庞仲愿意一人送一个口罩俾我地,依份心意令成餐饭既结尾来得更加窝心。嗯,心中默默将依间餐庞加入再光顾名单,haha
滑一滑番茄浓汤面

一贝子番茄澴汤面