2008-07-25
18-apr-08 食完难食既泰国人, 想食点甜的. 泛后同 b仔都去过 n 次, 反而忽略左绵绵冰.记得之前某某magazine 有介绍过的, 由于个人极爱香芋, 今日终于一试. 翻开 menu 先知原来唔止有刨冰的, 仲有其他基本野, 最 surprise 系: 有绝迹元朗既绿豆清心丸啊~ habibi 已心动要试 ($15). 我呢? 除左香芋刨冰, 仲有烧仙草, 花菜 jelly , 爱玉冻, 等等, 样样想食. 好!第一之试左招牌野先! 选择太多,念左 10分钟, 最后配搭:香芋刨冰+炼奶+ 益力多魔豆 +芦荟 +烧仙草 , $28 . 眼见哥哥好快手将一"饼"紫色既冰放入个刨冰机度, 开个制, 几秒就出一大碗绵绵冰喇. 再加上"车仔𩠌", 一分钟得左. 冰山真系几高, 香芋味不太浓, 胜在同炼奶几夹, 好过d 黄黄绿绿既糖浆. 但始终果味好似比较适合做冰冰. 益力多魔豆系个人推介, 劲似食鱼子, 卜一声爆开后就有益力多流出, 过瘾~芦荟 +烧仙草 不太甜, 贪有咬口而已. 绿豆清心丸则做得不错. 唔太甜, 清心丸最爱佢QQ 既口感., 可以ENCORE的∼ 点解而家出面
选择太多,念左 10分钟, 最后配搭:
绿豆清心丸则做得不错. 唔太甜, 清心丸最爱佢QQ 既口感., 可以ENCORE的∼ 点解而家出面咁少人做呢???
一定会再黎试其他野. 黎元朗唔系净系去B 仔既~