2018-06-18
工作中午餐,食完同事介绍呢间车仔面,门外可以泊车,店内有闭路电视睇住外边泊车情况!普通茶餐厅嘅格局,桌椅几阔落唔迫!坐得几舒服,攞落单纸写好再比店员,店员再写埋单用嘅收据,之后见开放式厨房内两位员工煮面!好快出到!超厚冬菇+卤水大肠+原创白榨饺+云南酸辣汁+粗面($35)特别拣啲店家推介,同埋少见啲!卖相不错,黑色大胶碗,冬菇真系好大只又厚身,已切咗几刀,冬菇炆得稔身入味,猪肠比得几多,猪肠干净无压味,肠衣弹牙,又有啲肥膏,好好味!白榨饺两只,都唔知白榨系乜,厚饺皮比较稔,唔弹牙,入面见菜碎同猪肉,有肉汁,菜碎爽脆清甜,好味!粗面比较粉,唔弹牙,汤底系加了一大堆酱汁,味道反而像泰国沾炸物嘅酸甜酱,我无捞匀,只系当沾汁咁食!好味!同事食:车仔食物实系好味,睇得出有心做,车仔面嘅配料多,草根食物要做得好唔容易,好味!店员粗豪型唔废话,上菜爽手!车仔配料出色
同事食:
车仔配料出色