2017-07-01
久唔久就想食碗仔翅,系中环区,想食就嚟溢溢掂,谐音「日日掂」,所以好记得。而且好少可食车仔面嘅地方,仲会有好多街头小食,例如:花胶碗仔翅、烧买、长洲大鱼蛋、捞面、鱼饼....等等。😎招牌车仔面梗唔少得,除左面,亦有饭供应,多元化选择👍🏻下午茶餐$28-$33不等,主打食碗仔翅,今次拣咗:街头花胶碗仔翅拼长洲珍宝炸鱼蛋 $30😏😏我嘅心头好:大大碗嘅碗仔翅😋睇下几足料,有好多香菇丝、木耳丝、肉丝...而且翅底浓浓的,最欣赏它食到底唔会变水汪汪的,正呀!长洲珍宝炸鱼蛋,真系珍宝size,弹弹地,好香口,又唔觉好粉,比较真材实料,呢个唔错😬三𩠌车仔面 $36点咗萝卜、肾片、卤水蛋+米线因为外卖,店员将汤分开装,唔会整淋d粉面,够贴心,赞👍🏻d𩠌大份,装满一盒,$36抵食!大推卤水蛋,好入味,有点茶香,而且唔咸,无谂过车仔面档嘅卤水蛋咁出色😙另外萝卜都甜、淋、无渣,好味!肾片亦都唔错,煮得够时间,唔会硬骨骨,good☺️
三𩠌车仔面 $36
点咗萝卜、肾片、卤水蛋+米线
因为外卖,店员将汤分开装,唔会整淋d粉面,够贴心,赞👍🏻