2024-01-05 604 浏览
呢排行到葵芳,朋友介绍我去试咗间车仔面🍜,话系正中好食既心口!一入去,就见到简单又亲民既摆设,真系无遮大棚嘅感觉。一坐低,我果断选咗猪大肠、猪皮同埋咖哩鱿鱼。饮品当然系要嚟杯清凉消暑嘅冻柠茶🍋咯。啱啱订完,厨房搞错,上咗卤水鸡翼🍗,不过咬落味道正,卤得啱啱好,唔系战战牙齿,索性唔换喇,又惹味又开胃。至于猪大肠同猪皮,大肠咬落弹牙得嚟香口,猪皮虽然唔太入味,但啖啖肥膏,几正!米线幼滑,腩汁汤底出面甜里带点微辣,叫人一啖接一啖!成碗食物色香味俱佳,真系大饱口福😌。而且,店员虽然大大粒声,但服务效率高,实在解答迅速,啱晒赶时间嘅食客。食完转个身就走,一嚟两去都觉得好对路。下次朋友提议叫拉面,我决定要再黎挑战下啦!