2019-06-01 82 浏览
今日约咗好姐妹和佢仔仔行街街,之后去蓝田觅食,行过一间叫临记车仔面的餐厅,见到排晒长龙,一定好好食,所以我哋决定食呢间😆我们研究咗好耐,都系<精选配搭>的套餐最抵食,我哋叫咗2个套餐加3个小食,3个人share 食,咁就可以试多啲嘢😆我哋叫咗牛魔王再加蚝油小花菇,我拣咗麻辣汤底配米线🍜牛魔王套餐有牛腩,牛肚,牛丸,萝卜,韭菜。牛腩和牛肚都炆得好入味,牛丸爽口弹牙,萝卜又甜又多汁,我另外加的蚝油小花菇都好好味,花菇好滑好有菇味🍄麻辣汤底又麻又辣🌶食每一啖都好刺激我味蕾,米线好弹牙,呢碗米线超级好食啊😋再叫咗化骨龙套餐加溏心蛋,化骨龙套餐有瑞士花香鸡翼尖,秘制猪软骨,自家制鲜竹卷,墨鱼丸和唐生菜。瑞士花香鸡翼尖和猪软骨炆得好林好入味,自家制鲜竹卷好大条,卷咗好多材料,外皮煎到金香可口,墨鱼丸好弹牙。我哋拣咗咖哩汤底配河粉,真系劲有惊喜,咖哩汤底好香好浓,即时提升成碗车仔面质素,真系坚好食😋呢个溏心蛋真系好食都不得之了🥚真系坚流心🤤劲有蛋味🍳真系必食推介👍🏻我哋再叫咗瑞士花香鸡翼🌼呢个鸡翼一放入口会散出阵阵桂花香味,鸡翼腌得好入味,仲好大只,第一次食有花香的鸡翼🌼超好食🥰仲有

仲有叫咗油炸鬼鸡翼,鸡翼系即炸,外层炸到超脆,真系好似食紧油炸鬼😆

仲有叫咗油炸鬼猪扒,都系即炸嘅,猪扒好大块,一放入口啖啖肉,外脆内软又够Juice🥰

朋友个仔食到津津有味😋仲叫我下次要再带佢嚟食车仔面😆

大部分位都坐满,冷气气好够冻,坐得都好舒服👍🏻

有个自助吧可以自己斟水,攞餐具和攞调味料,好细心💖

呢间餐厅真心推荐,因为好食又抵食,份量又够多,仲有几十款𩠌比您拣,又有4款汤底可以拣,真系爆正😻唔怪之得咁多人排队啦😻

2019-05-02
  • 溏心蛋