2018-07-16 268 浏览
连续落左几日雨,都好懒冇落街买𩠌,基本上都系喺附近食,或者食完饭先番归。来到荃湾广场睇完戏,衬时间尚早,拿拿临食埋饭,放假一晏呢,就周围都开始等位。见呢间车仔面门面几靓,又有一家大细睇紧餐牌,我地都走过去望望。可能新开张,又几企理,都几好生意,仲见新张有部份饮品送埋,又几抵食,两支公试试。呢度座位都几多,两边单丁向墙位,中间一张枱,一般车仔面格局。光猛够干净,枱面已有调味酱。呢度下单系自己行去收银处,落完单后,埋位等,会有店员叫号,近乎自助形式,有少少似快餐店般,食完会有店员收拾。亦都几细心,枱底会有挂钩,可以挂住随身物品,方便车仔面餐三𩠌起,价钱系38蚊,又系几抵食。可以配咖喱汁、辣汁(大、中、小),用嘅系秘制牛骨高汤;另外有干捞,40蚊可拣酸甜汁或者咖喱汁。粉面、配料选择都好多,同一般车仔面差不多,加𩠌每款就8蚊,怕唔够食可以加面底,就6蚊。配料有例如猪软骨、猪肠、鱿鱼、丸类、汉堡扒、餐肉、牛腩、猪手、蔬菇等等,另外有单点小食,例如油菜、鸡翼、春卷等。瑞士鸡翼,咖喱鱼蛋,芝心丸、菜心,粗面,辣汁(中) 46:新张期间送埋蜂蜜绿茶,都几抵食啦,份量够哂。鱼蛋六、七粒,鸡翼两只,芝心丸

瑞士鸡翼,咖喱鱼蛋,芝心丸、菜心,粗面,辣汁(中) 46:
新张期间送埋蜂蜜绿茶,都几抵食啦,份量够哂。鱼蛋六、七粒,鸡翼两只,芝心丸两粒。配料正常水准,鸡翼几腍,唔算好入味。芝心丸新鲜流心,鱼蛋唔知点解好系剪过咁,偏腍身。不过辣汁比较可惜,叫左中辣,都比较淡,我唔算系食得辣嘅人,都要不停再自己加辣椒油。面条唔会煮到好腍,仲几爽口,加埋几条菜,合格

五香腩肉,酱炆香辣鸡,凤爪,油面,西瓜汁 44:朋友点嘅面,拣左三𩠌,跟西瓜汁就加六蚊。汤底几浓,唔会好咸,都几夹个面底。腩肉无筋,又忟得几腍,唔错。至于鸡肉冇乜特别,值得一赞系凤爪,有成四只,都好大方

蜂蜜绿茶:送嘅都有咁大杯,而且唔会好甜。

西瓜汁:加六蚊就唔贵,不过甜左D。