吓噏咁突然间想食车仔面,就去咗间新开嘅餐厅,里面嘅装修冇乜特别,但菜牌上𠮶啲餐点照片,都摄得几吸引人。你话如何?大老远黎,当然要试吓佢嘅signature啦!😋正所谓食得系心情,头盘叫咗沙嗲汤底加牛筋,啖啖肉嘅牛筋真系叫人叹为观止,腍得黎又唔失咬口,够晒香浓。边想要够晒饱𠮶阵,再配上一碟香喷喷嘅陈皮鱼蛋,即刻有种无敌配搭嘅感觉。鱼蛋呢,虽然唔算最弹牙𠮶种,但带陈皮嘅清新香味,都算得上系解腻嘅好选择。👍光顾头盘,点可以唔试下主力呢?咁就揾个朋友分享咗口水鸡。劲辣嘅汁,捞上滑溜溜嘅鸡肉片,真系一流,个个口感好过瘾。虽然友人觉得鸡肉太多骨头,不过我就觉得咁样先够哂口感。最后,餐厅嘅冻柠茶冇得顶,真系清凉解渴,完美收尾!希望下次再试过其他餐点,我觉得系间好地方讲吓鬼佬粤语嘅好地方,唔错㗎!😄🍜🥢