餐厅: 明明車仔麵專門店 (軒尼斯道)
资讯:

2021-11-02 1180 浏览
今日中午想食车仔面,见到明明车仔面嘅好评颇多,而之前食开嘅车仔面又咁啱执左笠,所以决定试下呢间!明明车仔面喺湾仔嘅分店都有三间(轩尼诗道、克街同埋皇后大道东),仲有一间喺北角,车仔面生意嚟讲,分店都几多!今日试嘅就系位于湾仔轩尼诗道89号地舖(OK隔离),地铁站行5分钟就到架啦,都几开扬几方便嘅~中午放饭时份,去到门口已经见到一大班人排紧队,原来佢地系买外卖嘅,我地一行二人堂食就即刻可以入座了。入到去先发现内里环境比我想像中嘅大一倍,堂食同外卖一样咁多人,入座率近100%,足见呢一间餐厅嘅受欢迎程度。落单方法系传统嘅写纸仔,$42 三𩠌一面,加$9有杯冻豆浆,total $51 埋单。笔者嗌左猪红、云吞同猪软骨,配油面;味道方面,非常高质,绝对值呢个价钱,其中猪软骨特别入味有咬口,非常好食;份量方面就啱啱好,唔多唔少,如果当日特别肚饿嘅朋友可以要加底,咁就实够食了!总括嚟讲,都系一餐好高质嘅车仔面,湾仔返工返学嘅朋友一定唔好错过!

2021-11-02
午餐