2020-09-14 179 浏览
又同男朋友试新野,今次去新城市广场 - 香港永年车仔面茶冰厅 🤩餐厅布置充满香港冰厅、茶餐厅特色,钟意怀旧嘅朋友应该会好想打卡影相📸️睇到餐牌见到有女神面同男神面都好吸引,最后叫咗男神面试下。配料包括:牛柏叶、牛肚、牛筋、牛丸、牛腩、萝卜同埋时菜,而且每款都有一定嘅数量,所以好丰富👍🏻 拣咗粗面,配上永年BB 辣汁 , BB 辣汁都已经有辣度,完全唔食得辣嘅朋友,选择清汤比较好 😂另一个就叫咗永年车仔捞粗,拣咗鱼蛋、牛腩、墨鱼丸同埋红肠,配清汤,清汤就咁饮都够晒入味😂 仲要咗一个冰火菠萝油,块牛油真系好冰冻,我哋食完成碗车仔面,佢仲未溶晒😂 劲👍🏻 牛油本身有咸味,菠萝包面嘅脆皮都够松脆,好食过其他地方嘅菠萝油。留意番💁🏻‍♀️ 用餐时间只得一个小时,好彩上菜都上得好快,但大家要食快少少啦 😅😅

男神面

永年车仔面捞粗