2024-04-02
睇返记录,原来嚟呢间舖头食嘢,只不过系约一个月前嘅事,当时三𩠌车仔面配热饮系$39,但今次嚟已经加咗$1,去到$40啦!记得上次话佢哋有檬粉同银针粉可供选择,但实情系点?呢日嚟到,话要檬粉,个店员话睇吓先,先帮我写住银针粉,结果嚟到真系银针粉,而唔系檬粉,不过都ok,车仔面配银针粉其实都好少见,所以唔系咩大问题。三𩠌我就拣咗大肠、牛筋,同埋猪皮,呢三样比较浓味嘅食物,再配一杯热奶茶。大肠系正路嘅雪货,腍身得嚟少咗啲烟韧,更无鲜货嘅香味,话时话,依家起出面食猪大肠,都几难食到鲜货。牛筋又系一定系雪货,腍得嚟带啲爽口,而且够入味,唔错。猪皮都叫有啲厚度而且爽口,而唔系薄薄嘅油炸猪皮,𠮶只我买过一次,永远唔会买第二次。奶茶同银针粉就正正常常,无咩特别。总括嚟讲,呢餐算系普普通通,胜在试下银针粉配车仔面会唔会有啲火花出嚟,答案显而易见系无。
牛筋又系一定系雪货,腍得嚟带啲爽口,而且够入味,唔错。
奶茶同银针粉就正正常常,无咩特别。