2015-09-29 754 浏览
朋友住荃湾呢边真系好多野食,尤其系大鸿辉中心基本上成橦都系餐厅,所以下面好多人挂队,花多眼乱,我地系楼下睇左阵都唔知食边间好,最后猜左一轮包剪泵拣左食韩烧!一上到去个场大到呢,等左阵就有位入,而且好嘈,因为客人一入去成班侍应就会大叫:呀呢虾些唷!系feel 到佢地声嘶力竭咁叫出黎,成餐饭不断都听到,有啲烦其实同埋都真系邓佢地攰...一大盘前菜,坚系military feel wor好似入伍果种食饭盘。有泡菜、洋葱、大豆芽等。食完前菜,正式开动烧肉喇!切到细细件既调味雪花牛肉,个样好似有少少图文不符㖞,不过食落都唔错,入口好稔牛味浓郁。每次韩烧必叫既五花肉,烧到金黄色逼晒啲油脂出黎好香口,用生菜包住加上泡菜,减低油腻感,一大享受!主食另外叫左人参饱鱼鸡汤,差唔多有半只鸡,鸡入面塞左啲饭,汤好重参味而且鸡已经煮到谂晒,好容易撕开,不过唔算好够火喉果种。最尾有糖食俾你去一去口阵烧烤味。Service唔错,时不时帮手换网,而且店员经过都会帮手烧下睇下咁!只系佢地真系嗌得好频密,只可以话证明客似云来...
食完前菜,正式开动烧肉喇!