2010-12-01
结婚周年想揾间好野食,系 OPENRICE search 左一轮终于拣到一间位于尖沙咀好多人赞既食肆。25/11 book台,不过听电话个位就礼貌麻麻,有d扣分。准时8点去到,等左5分钟就有位,都算ok。入到去,俾个场吓一跳!真系几pleasant,好舒服。最后被安排入间open房仔,感觉好干净,太太同阿仔(2岁半)都好钟意。一打开menu,发觉样样都好想食,于是即刻上OPENRICE睇下d食评。(都几详细!)最后叫左:特上和牛套餐 - 10分满足厚切牛舌 - 口感一流,诚意推荐!牛肩厚切牛排 - 软滑多汁,正伴菜牛尾汤饭碎牛肉剌生蔬菜饭个炉火力好平均同适中,d肉烧时香喷喷,咬落d肉时,d汁劲标,滑之余仲要完全唔痴牙,真系好食到无朋友。d汁好夹d肉,食完个口裹面仍然有种甘香味道,一个字:正!阿仔食个阵时竟然都不停叫住:Daddy 快d啦!最后压轴上埋牛尾汤饭同碎牛肉剌生蔬菜饭,两个都好ok,最记得d饭好好食,较硬适中,好好头赵。最后埋单$1300,有d贵,不过都算物有所值!
准时8点去到,等左5分钟就有位,都算ok。
入到去,俾个场吓一跳!真系几pleasant,好舒服。
最后叫左:
特上和牛套餐 - 10分满足
厚切牛舌 - 口感一流,诚意推荐!
牛肩
厚切牛排 - 软滑多汁,正
伴菜
牛尾汤饭
碎牛肉剌生蔬菜饭
d汁好夹d肉,食完个口裹面仍然有种甘香味道,一个字:正!
阿仔食个阵时竟然都不停叫住:Daddy 快d啦!
最后埋单$1300,有d贵,不过都算物有所值!