2019-07-13 1069 浏览
之前喺旺角MOKO都已经见过呢间Share le Pain,台湾人气嘅面包店梗系要试下,但𠮶度好似冇位坐低食,呢间位于wtc more世贸中心嘅分店外面就有座位坐喇~舖头面包琳琅满目,好多选择,而且味道外型都十分特别。另外仲有Sharetea嘅多款饮料添🥤,其中比较特别嘅系蓝芝士奶盖同无酒精嘅mojito 🍹呢日我哋去到试咗两杯嘢同五个面包。首先讲下饮品啦~墨沏乌龙蓝芝士奶盖($35)叫咗杯半糖嘅蓝芝士奶盖。蓝芝士奶盖非常特别,以丹麦蓝芝士整成,出面嘅饮品店都暂时未有见到。蓝芝士质地幼滑,味道独特,有非常浓嘅芝士咸味。喜爱芝士嘅朋友一定唔可以错过👅而墨沏乌龙茶味香浓,唔苦涩👍🏽鲜醇芋头奶($36)虽然冇得自选甜度,但幸好甜度都适中。奶香浓郁,而芋头味同奶味比例啱啱好,balance到互相嘅味道。啖啖芋粒,带来丰富口感😋爆浆珍奶软欧($18)红茶、红茶吉士、黑糖白珍珠因为个包加入咗红茶制成,又配上红茶吉士,所以有好浓郁嘅红茶香味。而珍珠就好Q弹,亦有黑糖味😋脏脏の胖($39)70%比利时松露朱古力、可可粉、忌廉芝士脏脏包都系呢到嘅招牌包款,我哋拣咗嘅就系最signature嘅朱古力味,食
舖头面包琳琅满目,好多选择,而且味道外型都十分特别。

呢日我哋去到试咗两杯嘢同五个面包。

首先讲下饮品啦~
墨沏乌龙蓝芝士奶盖($35)
叫咗杯半糖嘅蓝芝士奶盖。
而墨沏乌龙茶味香浓,唔苦涩👍🏽
鲜醇芋头奶($36)
虽然冇得自选甜度,但幸好甜度都适中。
啖啖芋粒,带来丰富口感😋

爆浆珍奶软欧
爆浆珍奶软欧($18)
红茶、红茶吉士、黑糖白珍珠
而珍珠就好Q弹,亦有黑糖味😋
脏脏の胖
脏脏の胖($39)
70%比利时松露朱古力、可可粉、忌廉芝士
脏脏包都系呢到嘅招牌包款,我哋拣咗嘅就系最signature嘅朱古力味,食到成块面都系啡色嘅可可粉🤣
外层系70%比利时黑朱古力嘅脆皮,入面除咗有松软面包外,仲有松露朱古力同忌廉芝士嘅夹心,口感同味道都好特别!👍🏽
章鱼大哥
章鱼大哥($28)
香肠、台湾海苔肉松
外型系章鱼造型,好可爱。
面包里面有香肠同台湾海苔肉松,咸咸地嘅味道😋
章鱼嘅眼睛用上白朱古力整成,加添少许甜味~

⭐️其他推荐包类:⁣
芝士金砖