2021-06-11 73 浏览
虽然九龙真系好多平民小店,不过今次食既呢间真系会带给你惊喜。今日唔知去边食好,就行入龙泉冰室试下,入到去楼底都几高,环境都企理舒服。坐左一阵,好快就有野食啦!!!香葱虾仁炒蛋白平时出面既餐厅都经常有虾仁炒蛋,今次就试下蛋白炒虾仁,食落味道清而鲜,层次丰富。而且份量都唔少呀。如果蛋白炒得无咁老就更好,不过以冰室水平来说,都系相当唔错。鸡扒葱油捞面几钟意啲葱油系分开上,一黎可以按自己的口味选择落几多,其次唔会比人感觉一上碟就好油腻。呢度既葱油捞面系招牌菜,美味香浓,葱油味十足,配合太阳蛋流出的蛋液,食落唔会给予人肥腻感觉。鸡扒煎得稍老,但整体都十分好呀!! 招牌软壳蟹菠萝包见到隔离都有叫,店员又极力推介,于是就叫嚟试下。原只软壳蟹加上菠萝包,味道好香口,而且炸得外脆内软,入面十分多蟹膏,本身好怕软壳蟹又冻又淋咁,呢个菠萝包十分惊喜。奶茶红豆冰 + 经典红豆冰红豆同奶既比例唔会过多,份量都唔少,夏天解渴之选。

香葱虾仁炒蛋白
鸡扒葱油捞面
招牌软壳蟹菠萝包
奶茶红豆冰 + 经典红豆冰
红豆同奶既比例唔会过多,份量都唔少,夏天解渴之选。