2020-04-28
《👽食神大妈食扒》🥩 牛柳 300g HKD99 @ 🌟 Confusion Steak.👽 大妈听朋友讲酒店地库竟然改装成美食广场,同埋里面食物有惊喜,所以就去𥄫𥄫👀。比大妈意外发现开左一间呢几年好流行嘅石烧牛扒店,个名好得意,叫「混乱」😆。.店舖好整齐一D都唔混乱架,都系同大部分石烧牛扒店一样,分唔同部位、唔同重量、唔同价钱。大妈每一次试牛扒都钟意试牛柳,因为要对比唔同餐厅,呢个部位差异性唔会好似其他部位咁大,唔会话呢块特别多筋另一块特别多肥膏。.网上对呢间店舖评价好坏参半,大妈就觉得,其实佢价钱相对其他同类餐厅系便宜的,但质素无真系差好多。同埋佢嘅热度、酱料选择,都同其他同类店舖相若,佢甚至俾你选择牛油、洋葱、蒜蓉配料,令牛扒更添香味!😋.👽 大妈呢一次嘅体验绝对唔觉得佢有差,甚至大妈觉得呢块肉质非常嫩,并无雪藏腥味,性价比颇高。💰👍.大妈唔钟意帮牛扒美图秀秀到好juicy好金黄照骗,所以大家见到佢啡啡黑黑,唔代表佢唔好食,人地真系咁嘅色架嘛,大家都要学识唔好太沈溺修图嘅假象啦 🤣.⠀❤️ 欢迎报料 ❤️⠀.💯 最真实的美食吃播点评⠀长驻:香港🇭🇰 台湾 🇹🇼⠀常驻:澳门🇲🇴 泰国🇹
❤️ 欢迎报料 ❤️⠀
💯 最真实的美食吃播点评⠀
长驻:香港🇭🇰 台湾 🇹🇼⠀
常驻:澳门🇲🇴 泰国🇹🇭 日本🇯🇵 英国🇬🇧⠀
.⠀
👽 美食纪录|真实点评|酒店实测|旅游休闲|心理咨询|外星人忠实粉丝 🛸⠀