2022-08-17 387 浏览
对我嚟讲Jollibee系一份情怀同童年回忆,廿几年前仲叫祖乐比𠮶阵已经开始食,当年屋企人多数带我去沙田新城市广场𠮶间食,直至中间十几年撤离咗香港,得返中环分店,我都好耐无食,系有次去越南旅行食过,直至前几年重返香港,我就周围试,大大话话全香港Jollibee我都去过over 10间,我可以讲铜锣湾呢间分店系继荃湾分店嚟讲最差的一间。入到去环境好细好逼,座位又少又窄,喺旺区开都咁细间真系好难搞。食物方面就唔系咁得,啲鸡嘅味道就keep到高水准,但真系细只咗好多,另外个意粉好多人未必钟意呢只味,但我几喜欢呢只甜甜哋嘅味道,本身有埋啲芝士味道就好浓郁,但竟然唔落俾我,真系接受唔到,个意粉好似无咗灵魂咁,做嘢咁求其,同之前食荃湾𠮶间一样,下次去返北角𠮶间算。

鸡与可乐
意粉