2023-05-29
依日去咗坚尼地城揾朋友,中间有啲时间享受下me time💗当然揾返间舒舒服服嘅Cafe,坐下叹下咖啡。喺吉席街嘅Blend & Grind,门面好吸引我,轻工业风装潢感觉舒适。前半部嘅用餐区系半开放式,面对住电车路,一边叹啡Chill下一边睇下街景都好唔错。而入面室内位置仲有大梳化。料理方面,主要是西式料理丶三文治丶Bagel丶小食丶咖啡丶水果smoothies丶cocktail 等。而平日亦有午餐set。🔶Açai Bowl $115 *lunch set with Coffee 依日想要一个健康轻盈嘅午餐,见到有爱美女生🥰必点嘅Açai Bowl ,健康又好味嘅super foods 真系啱晒我,大大碗上面铺满各种水果,下面是用了巴西莓打成的紫红色乳酪糊🫶🏻充满营养纤维丰富。🔶Smoothie $60好几款口味组合可以选择,选了 :「Power Up 」,以芒果丶菠萝丶香蕉和椰子水打成,甜度适中,果味香浓。🔶柚子班尼迪克蛋 $128很丰富的Egg Benedict ,在水波蛋下有烟肉片和牛油果酱酸种面包,配以微微带酸的柚子荷兰酱,很有风味。🔶美式咖啡 吃饱饱再想坐下Chill下,
🔶Açai Bowl $115
*lunch set with Coffee
🔶Smoothie $60
🔶柚子班尼迪克蛋 $128
🔶美式咖啡
吃饱饱再想坐下Chill下,喝杯美式咖啡对住电车路慢叹,感觉很悠闲。