2018-11-07 525 浏览
有时会惊lunch time 食得太饱,晏就饭气攻心就大件事,今次就拉埋同事食番个轻营午餐🤤Snow Peak Eat 嘅主题系camping,所以餐厅嘅设计简约,亦有露营枱櫈嘅座位🏕️上菜嘅速度好快,唔怕lunch time 赶时间☕️手冲咖啡 ☕️为左提神,手冲咖啡就系我地两个嘅首选啦🤩咖啡唔系一味得个苦嘅!尼种咖啡豆嘅味道偏酸,我个人几钟意,相反同事就要落番多粒糖,所以好睇每个人自己受唔受到啦!🐣印度烤鸡沙律 配芥末蛋黄酱🥗讲到明系印度烤鸡,所以用左好多香料,味道好浓郁,我地两个话咁快就食晒个鸡扒🙈。有一般沙律菜同三色椒系入面,而个蜜糖芥末酱系另一个重点!因为有埋原粒芥末,所以食落口感更加一流🤤🦐蘑菇鲜虾Pizza 🍕当然净系食沙律好难挨到放工,所以我地两个女仔就再叫左个pizza share。除左蘑菇同虾之外,有蕃茄酱同芝士做底。有时啲餐厅会加火箭菜系面,而尼度放嘅系芝麻叶,包埋黎食好香,又唔会有火箭菜个种草青同辣味,所以话咁快又俾我地两个女仔食晒。 上菜速度好快,所以食完仲有时间系附近行个圈。而我地叫嘅份量都好岩女士们做lunch,下次试食埋个三文治啦🥙

☕️手冲咖啡 ☕️
手冲咖啡

为左提神,手冲咖啡就系我地两个嘅首选啦🤩

🐣印度烤鸡沙律 配芥末蛋黄酱🥗
印度烤鸡沙律  配芥末蛋黄酱