2018-02-05 743 浏览
之前一直想黎食Mr. Crab, 今次终于约到朋友一齐黎系门口见到大大个水缸, 住左好多生猛既虾蟹, 睇住个厨师出黎拎左只蟹去厨房tim, 睇黎用料好新鲜㖞黎到当然要食蟹, 本身想食海鲜袋, 但一掀menu 原来用蟹做既小食/ 菜式有咁多, 大家都系转軚唔食海鲜袋啦先黎个即开生蚝, 由侍应推介左三款生蚝俾我地, 有Carina, Gillardeau, La Deesse Blanche, 由右至左食起, 咸味鲜味, 爽口creamy 各有不同, 师傅连带子位都起埋, 真系好细心, 唔使自己用力我地最爱La Deesse Blancheh的蚝味最浓厚, 肉身饱满, 海水味适中, 带子位清甜蟹饼, 外脆内软, 哗, 啖啖都系一丝丝的蟹肉, 蟹肉份量比我想像中多真系真材实料朋友话要食凯撒三文鱼沙律, 沙律菜fresh, 只系加少少钱就有埋烟三文鱼, 份量都唔少鸡串, 好大份, 有成只碟咁长, 串起鸡肉同各色各样的蔬菜鸡肉烧完都仲好滑嫩, 加上辣酱汁, 类似墨西哥辣汁, 更加惹味蟹肉沙律软壳蟹汉堡, 软壳蟹炸得非常香脆,个包亦都焗到好脆除左汉堡, 仲有跟埋沙律同薯片海鲜焗饭, 好多海鲜做配料
之前一直想黎食Mr. Crab, 今次终于约到朋友一齐黎

Carina, Gillardeau, La Deesse Blanche (右至左)

真系真材实料
路易斯安那特色蟹饼

凯撒三文鱼沙律

鸡串, 好大份, 有成只碟咁长, 串起鸡肉同各色各样的蔬菜
鸡串
蟹肉沙律软壳蟹汉堡, 软壳蟹炸得非常香脆,个包亦都焗到好脆
除左汉堡, 仲有跟埋沙律同薯片
蟹肉沙律软壳蟹汉堡

海鲜焗饭, 好多海鲜做配料, 包括大大只带子, 青口, 蚬, , 虾, 蟹钳等, 鲜味十足, 加上忌廉芝士饭底, 十分滋味
海鲜焗饭

三重芝士蟹肉扁意大利粉, 意粉al dente, 芝士可以拉丝, 酱汁creamy
虽然有三重芝士Mozzarolla, Parmesan, Cheddar Chesse, 但唔会好腻, 味道好creamy
三重芝士蟹肉扁意大利粉

Lemon Squash, 系mocktail, 酸酸甜甜, 其实都几好饮, 似lemonade, 帮助消化下食左咁多野
Pinapple Juice, 几fresh

最后好满足咁捧住个肚走, 唔使落手拆蟹就食到咁多蟹做的特色菜, 我最欣赏个蟹饼
路易斯安那特色蟹饼
凯撒三文鱼沙律