2020-09-02
2043 浏览
唔知大家有冇同感,台湾饮食都几接近香港人口味,打个例子:台湾出名红烧牛肉面,香港出名牛腩面,汤底都系够浓够鲜够正话说呢间已经系回头再嚟,见到生意唔错,平时都要排队,今日难得经话唔使排长龙,特登入去番啅,呢排都真系食唔少嘢,一见到又忍唔住口😂👉🏻凉拌豚白肉呢个豚白肉厚薄啱啱好,入口即feel到凉感再嚟就系辣味慢慢渗出,少少芫荽系面如果一齐食更香,适合前菜,份量偏少,以蓝碟伴碟卖相都唔错👉🏻人气清炖牛腱心(面)个汤底非常之清、入味、系牛肉嘅鲜味,牛腱心够软身,未到一咬就散,而系带少少口咬肉质感觉,落咁汤底都冇淡到牛肉香味,面条就系粗身类似稻庭乌冬,一咬就断少烟韧感,份量如果一人食都系偏少👉🏻芝士肉松鸡蛋手工手抓饼呢个之前系呢到已经叫过,好味到要返转头再叫多次😂👍🏻准备时间会耐些少,但味道嚟讲超好味,带少少咸身芝直沟埋微甜肉松仲要配埋香口嘅手抓饼,觉得真系非常之满分💯食完仲想再落order嘅感觉呢度嘅饮品名都几特别,听落个时唔知叫紧咩,独立封盖包装,其实外卖都方便拎走🥤鸦片黑糖波波奶茶呢杯真系「鸦片」咁甜😂🤭点呢杯嘅朋友最好叫佢少黑糖/少甜,黑糖味有、波波都好咬口,唯独真系过甜嘅问题🙏🏼🍵抹
凉拌豚白肉
👉🏻凉拌豚白肉
👉🏻人气清炖牛腱心(面)
👉🏻芝士肉松鸡蛋手工手抓饼
鸦片黑糖波波奶茶
🥤鸦片黑糖波波奶茶
呢杯我真系要俾满分佢,面头灯黄免芝士奶盖配搭浓浓抹茶沟咗奶打底,仲有配到少少类似果冻粒粒系入面增加咬口,非常之钟意呢杯饮品
🌹整体嚟讲,环境灯光偏白偏暗,唔少食客出出入入帮衬,食物份量会比较少,但餐厅相比其他商场内食店会比较平啲,变相鼓励食客叫多几味𩠌,可以试多几款唔同口味,用餐感觉唔错
😂✊🏻其实店员落错咗食物order,😳但出乎意料食物质素令我同朋友都有惊喜,求饱肚未必最皆之选,但呢度约日常聚餐/同朋友轻食系嘅好地方