1K
2017-09-05 2539 浏览
趁放假去开雅兰中心买嚟紧嘅露营用品,行到攰攰又喺时候揾食。行上一层见到办馆㖞,上次喺铜锣湾食过都相当唔错,再望望A姐攰到黑面嘅样,唔理喇,为求自保,即刻坐低开餐。黑松露油芝士多士:拎埋位已经闻到香喷喷嘅松露香味。食落口,芝士味相对较淡,但咁样反而唔会抢走松露嘅味道,两者配合得啱啱好!加上面包烘到好松脆,作为下午茶嘅选择相当唔错。沙嗲安格斯牛捞丁:沙嗲牛肉面成日都食到,但沙嗲安格斯牛捞丁,你又听过未?上枱一刻已经被麻油味深深吸引住,而切成粒状嘅牛肉,牛味浓又够嫩滑,沙嗲汁同半生熟蛋捞埋一丁,直头系享受,不过就略嫌沙嗲汁相对较少。棉花糖多士:直头系邪恶首选!将多士同棉花糖放入焗炉,微焗至棉花糖轻焦,再淋上朱古力酱,对于A姐嚟讲,简直系人间极品!红豆菠萝油:A姐话我食菠萝油好麻甩,但松软嘅菠萝包夹上厚切牛油,再加埋大大粒红豆,其实每一啖都系邪恶嘅化身呀!红豆鲜奶抹茶:浓浓嘅抹茶香,再加埋大大粒红豆,配合得好好,又唔甜,十足十饮紧宇治金时!

黑松露油芝士多士

棉花糖多士