2016-10-15
有时候 行街行到攰 又未到食饭时间 唔想食啲大heavy 嘅野 真喺会喺条街到企喺到r 爆头都未谂到食乜好🤔不过今次竟然俾我乱行 行到去铜锣湾丹麦面包店附近 发现咗呢间Poke 见到佢有沙律又有Rice Bowl 不如就入去试下睇下食唔食得过~-一行两人睇完menu 同墙上啲相后 决定一人嗌一个😂-California ($98)就咁睇个名 你可能会唔知喺咩 其实喺类似日式三文鱼亲子丼😂佢入面有三文鱼子 三文鱼 青瓜 同蛋丝 再mix 埋香烤坚果酱同夏威夷海盐个人就好钟意佢地个香烤坚果酱 因为好清新 好似食紧三文鱼沙律咁 再配埋青瓜 蛋丝 三文鱼子 就同口感比较淋嘅三文鱼粒形成对比 变相带嚟多重口感👅 -Pohkeh ($98)呢个就同California 唔同 喺以吞拿鱼为主 再搭海带 蟹子 同 洋葱 再mix 埋昆布鲣鱼汁❤本身平时就已经好钟意食鲣鱼汁 今次mix 落吞拿鱼到 又喺另一种风味👅Mix 咗昆布鲣布汁嘅吞拿鱼 比起mix 咗香烤坚果酱嘅三文鱼反而喺多咗种日本风情👍🏼-Pineapple Fizz ($18)受到PPAP 影响 一见到就叫咗 饮落首先有阵菠萝味同苹果味 之
一行两人睇完menu 同墙上啲相后 决定一人嗌一个😂
California
就咁睇个名 你可能会唔知喺咩 其实喺类似日式三文鱼亲子丼😂
Pohkeh
Pineapple Fizz
受到PPAP 影响 一见到就叫咗 饮落首先有阵菠萝味同苹果味 之后就有强烈嘅姜味 几得意😂
POJ
呢个非常得我欢心 因为有我钟意嘅passion fruit 同橙👅 酸酸甜甜 真喺想饮多杯🍹