2018-01-27 451 浏览
星期六的下午因事黎到香港大学附近,午餐就到呢间666泰船面医肚。我同朋友都系等咗一阵就有位,座位就迫咗啲。我地咁啱有单边位坐,可以自成一国,唔洗同人搭枱。 面或者饭款都大约$30左右一份, 仲有其他小食都系咁上下价钱一份。我地两个人就拣咗个船面,海南鸡饭,生菜包同炸虾饼。面同饭就系小小一碗,不过我又唔觉得份量好细,配多一份小食,完全饱哂。游泰国呢碗面,讲真,我有少少失望的。虽然个汤底几浓味,而且都有好多配料,不过佢系唔辣的,唔啱我钟意食辣的口味。 海南鸡饭虽然份量少少,但系佢的饭真系好好味,完全索哂啲鸡味。炸虾饼唔记得咗影相。虾饼热辣辣上枱,食落就一般般,冇咩特别。 生菜包生菜包的馅料都几特别,猪肉碎会配上冬菇一齐,所以个馅料宁舍有鲜味,唔会得肉咁腻。两个人合计$120. 我觉得还可以啦,附近食嘢都系咁上下价钱

我地两个人就拣咗个船面,海南鸡饭,生菜包同炸虾饼。

游泰国

海南鸡饭

海南鸡饭
虽然份量少少,但系佢的饭真系好好味,完全索哂啲鸡味。

生菜包

生菜包