2024-08-02 649 浏览
今日约咗几个闺蜜一齐去Cafe食吓嘢倾吓偈,喺尖沙咀行完街街行到去天文台道发现有一间Cafe好似唔错就走咗入去试😌饮品方面有好多选择睇到我眼花撩乱🤭最后我就拣咗Ice Caramel Macchiato,嘢食就嗌几款大家一齐share🤗店员就推介Potato Salad, Tiramisu, 咁啱见到有开心果朱古力蛋糕,忍唔住嗌咗件试吓🤤我哋一行四人,所以嗌多一个Roasted Chicken Salad同碎蛋三文治包😋开心果朱古力蛋糕超正!开心果味香浓,蛋糕面仲有开心果碎增加蛋糕口感,配埋浓浓既朱古力味,呢个蛋糕大推🙌🏻两个Salad有啲唔同,Potato Salad系用青酱拌薯仔同南瓜仲有啲豆,因为有青酱所以食落味道都几丰富,唔会淡而无味😋而Roasted Chicken Salad会比另一个味道清淡啲,但亦会清新啲,主要系沙律菜同南瓜,配埋微微烤过嘅鸡肉,夏天食都好适合👍🏻碎蛋三文治外皮再焗一焗,咬落微脆但仍可保持面包烟靭软熟😋沙律酱碎蛋味道好好,令到成个包食落唔干👍🏻🤑 人均消费:~$100🤩 推荐指数:8 / 10📍 餐厅资料:Marouf Coffee (尖沙咀)尖沙咀天文

Tiramisu

Ice  Caramel  Macchiato   &  开心果朱古力蛋糕

Roasted  Chicken  Salad
Potato  Salad

碎蛋三文治

🤑 人均消费:~$100
🤩 推荐指数:8 / 10
📍 餐厅资料:Marouf Coffee (尖沙咀)
尖沙咀天文台道8号地下3号舖

喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #尖沙咀美食 #cafe #MaroufCoffee
Tiramisu
Roasted  Chicken  Salad