2016-02-19 2139 浏览
第一次认识呢间餐厅系由我到个法文老师口中得知,加上法协会员证可以免费换到passion 既vip card ,所以我偶然lunch 都会过黎食下沙律或者其他法式料理。呢道既沙律款每次都有八款可选,客人先选择大size (400g可拣四款)或者细size (250g可拣三款)。今次我拣左鸡沙律,印度小米,蕃茄芝士同埋贝款粉沙律。鸡沙律的鸡用上鸡柳,但鸡柳唔会有好「鞋」既感觉;印度小米系我差不多每次都会拣的一款,自从之前系法国食过,就念念不忘,因为去左欧洲一个月,冇食过饭,印度小米正好解决到我既需要。呢道既小米亦都系用左香料整,有咖哩既味道;蕃茄芝士和橄榄油仲有好多好多香草混合在一起,蕃茄好新鲜,熟度刚好,唔会软软的;贝壳粉沙律略嫌普通了一点,不过粉煮得刚好,不会太熟。另外三文治既选择有好多,好多都想试,但唯有要下次。今次就试左个烧鸡三文治。堂食的话店员会主动翻热。翻热时间刚刚好,不会焗到个包又干又硬;而烧鸡用左香料处理过,有少少辣,系一个唔错既选择。今次晚餐吃,vip card 有八折,真系好抵食!

今次晚餐吃,vip card 有八折,真系好抵食!
烧鸡三文治
自选沙律