2022-04-29 618 浏览
正系开星期一至六,下午四点半就关门,要食就早啲去。大家可以打定电话叫定,咁就唔洗斋等,因为有时都几多人排队。俾大家作参考,星期六下午4点打电话叫已经正返红米肠粉。🔹红米石磨鸡蛋猪肉肠 $24★★★☆☆呢个系其中一个招牌之一,可叫套餐或散叫。肠粉全部都系即叫即整,望落份量都唔少,但如果当午餐就一定唔够食架啦,做下午茶就啱哂。虽然系红米肠粉,但食落食唔出有咩分别,肠粉都滑身,但略微有D太厚唔够薄。酱汁方面系麻辣酱,上面仲会有芫茜、蒜粒、葱,食落系几惹味,有啲似食紧口水鸡川菜FEEL。馅料方面都可以食到有鸡蛋,猪肉粒有但偏细粒,个麻辣酱都盖哂个味道。呢个肠粉啱D重口味人士,因为每啖都要加埋D酱汁食先好味,所以食完几口渴,同埋食到一半已经有少少厌左嘅感觉,两个人SHARE当下午小食OK。🌟总括:未试过可以一食,但食落未去到好惊喜,都滑嘅,但冇想像中咁滑。麻辣酱汁几重口味,似食紧川菜凉拌青瓜咁,食到尾肠粉吸哂D汁会有啲太咸。
🔹红米石磨鸡蛋猪肉肠 $24
★★★☆☆