2022-08-28
🔅廿一由八🔅观塘🔅cafe🔅同朋友送行,于是去左间观塘cafe chill住咁倾计同enjoy食物~因为朋友不停被farewell,好易食济,所以贴心嘅我系安排左一间丰俭由人、light bite多选择嘅cafe!呢间系工厦入面嘅小店,旁边系家私舖~一入去有重重木感,但味道唔会话超影响食野,食完可以睇下小品都okay有feel! 我地叫左一个主餐一个轻食~ 主餐似乎会定时转menu~我地拣左个西兰花芝士煎饼配水波蛋、蜜柑、莲藕脆片、合桃(o^^o)佢后边写上低碳、无麸质料理(gluten free),非常适合注重营养嘅朋友🤭呢个小菜惊为天人,西兰花同芝士超级夹,脆边亦都做得非常出色~煎饼配上合桃同蜜柑、火箭菜亦有口感,唔会太干!我食咗一啖之后停唔到口💕超推介!芝士蕃茄罗勒牛肉丸配时令蔬菜煎锅~入面有磨菇、意式栉瓜、蕃茄,简单再重香草味,牛肉丸份量都多~用铁锅上边再配上三块脆饼,轻食之选!主餐有得配饮品,朋友冇加钱,就咁要杯咖啡,但系完全唔得~加咗奶,咖啡亦似三合一,所以冇影相 😓可能加钱换「唔系一般」咖啡会好啲😭另外因为我哋靓女,所以佢再附送左每人一块绿茶味Madeleine(玛德莲蛋
另外因为我哋靓女,所以佢再附送左每人一块绿茶味Madeleine(玛德莲蛋糕)~后来发现每枱都有🫶🏻🤭
平日中午都唔会太多人,推荐!
廿一由八
网址: https://s.openrice.com/QrbS0H8W800~uZ5MGAA
地址: 观塘鸿图道59号鹏光大厦11楼
电话: 96670154
=====================
#黄色经济圈 #黄店 #观塘美食 #观塘黄店 #观塘cafe #观塘 #观塘工厦 #观塘好去处 #cafe #香港cafe #香港美食 #美食 #ckymkk #farewell #移民 #kazyykwuntong #kazyykt #kazyykln #kazyywestern #kazyycafe #kazyyketo #ketofriendly #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger