2019-07-21
同同事去湾仔Grill 28食Lunch, 平时夜晚经过见好多人会饮酒倾计🍻好外国Style feel🥂以湾仔港岛地区黎讲,百几蚊一个set lunch其实算正常,今次同同事分别叫左2个set lunch, 因为各自都想试下对方叫个个😂🤩前菜可以拣Soup of the Day🥣 或者Salad, 我同同事一致拣左Caesar Salad 🥗 份量正常,sause唔会话太多😀🥩Grilled Sirloin Steak $138Medium well, 配薯菜,牛上腰部份既肉,同事分左一半俾我食,我觉得唔韧,而且大份过Ribeye Steak个份😂同埋好Juicy😋🥩Grilled Ribeye Steak $148都系拣左Medium Well, 配薯菜,肉眼扒,同样地都好juicy😋,但相比Sirloin Steak, 反而Ribeye Steak韧左D, 比较难切,有少少失分😕Set lunch可以拣icecream🍨或者野饮☕🥃😉总括而言,以依个价钱系湾仔区食,真系算抵食😋 同埋餐厅环境好舒适👍,好岩朋友聚会慢慢倾计同食野☺️。
🥩Grilled Sirloin Steak $138
🥩Grilled Ribeye Steak $148