2023-09-29 83 浏览
小朋友终于返全日,我可以多啲自己时间。今日约咗妈妈去花墟买花,行到咁上下,揾间餐厅医下肚。一入间餐厅,香气四溢,系最吸引嘅系香浓咖啡味。餐厅简单装修,简单装饰,精致整齐,感觉好舒服。我地叫左青酱带子螺丝粉,西京烧比目鱼。带子螺丝粉热辣辣, 青酱味调教得好好,令到螺丝粉都好入味,三粒带子亦好弹牙。妈妈食比目鱼,佢话好香滑,层皮煎得好脆,有鱼味。佢另外劲赞咖啡菇,应该系焗既,浓郁菇味,又好juice。薯蓉都整得好正,入边有细细薯仔粒,好软滑。最衰我呢几日瞓得唔好,如果唔系一定试佢嘅咖啡☕️见到佢有一个尊柜位系冲咖啡,咖啡师傅不停冲咖啡,应该枱枱都叫,我下次一定要再嚟😋😋Yummy Yummy: 8/10😋

青酱带子螺丝粉

😋Yummy Yummy: 8/10😋