2017-05-29 81 浏览
落雨既星期一系gloomy Monday,岩岩放假返黎心情未系好调节到,一于去饮返杯野chill下一入餐厅已经有种好relaxed既感觉,当时无给客人,播放住Adele既歌,好宁静好和平。我同朋友被安排坐系近门口既窗口位置。好快有侍应过黎点菜。我地见有个海鲜拼盘就试下。大大个盘wulala! 有半只龙虾,半只面包蟹,玫瑰虾,翡翠螺,鲍鱼,蓝青口等等面包蟹出名膏多,呢只既膏如果可以再香d就好。不过肉比龙虾更甜。龙虾既膏不够丰富,肉质都有少少咬口,但有少少冰未解好冻。相比之下,我更喜欢其他海鲜。玫瑰虾好大只,肉质鲜嫩,好有刺身既感觉。不单甜,头既膏仲好浓郁,系我最钟意既。鲍鱼做得都唔错,有口感之余又唔靭,仲煮得好入味。我都钟意!海胆生蚝同精选生蚝生蚝海水味较重,唔系creamy type配上海胆既反而俾海胆抢左味咁。海鲜南瓜意大利饭用煲仔饭既方式黎present真系几特别。creamy同好多芝士 如果多少少海鲜个海鲜味先可以出到黎。Mud duck冲凉小鸭与浴冈 加入爆炸糖更有趣,cocktail都可以好好玩。honey bee全杯都好似sober咁,配上薄脆,感觉好似下午茶,如果加埋蜂蜜

seafood platter

面包蟹

大虾

鲍鱼做得都唔错,有口感之余又唔靭,仲煮得好入味。我都钟意!

生蚝

海胆生蚝同精选生蚝
生蚝海水味较重,唔系creamy type
配上海胆既反而俾海胆抢左味咁。
海胆生蚝

意式海鲜南瓜意大利饭

海鲜南瓜意大利饭
如果多少少海鲜个海鲜味先可以出到黎。

drink mud duck

Mud duck

honeybee

honey bee
全杯都好似sober咁,配上薄脆,感觉好似下午茶,如果加埋蜂蜜会更有酒味。特别想提,个蜂巢好好咬

strawberry me
好似milkshake! 后面个枝针筒有士多啤梨酱自己打落野饮度,玩味好重。不过打晒落去好似太甜,落一半就够lu。同埋都几饱肚。

p.s. 原来八点半前有八折,真心抵饮!
seafood platter
大虾