2021-09-11
北角新开西餐厅、作为北角原居民嘅我当然要有一试的决心。成日放工经过,见里面灯光昏暗,好似好有情调咁。决定选Happy Friday 和妈妈共进晚餐。安顿好座位,虽然灯光少少暗,但坐下后气氛好轻松,侍应谈吐都很亲切。留意到餐牌有石烧牛扒,价钱仲好吸引,$78再加钱转套餐。另再点意粉再加钱转套餐。另再点小食白酒忌廉青口。青口一客$78,作为小食很不错。虽然青口肉真的很细😅但系个忌廉汁好正,正到我将伴牛扒的炸薯条用黎点呢个白酒忌廉汁食,好滋味😋石烧牛扒基本上咩调味都无,自己用热石煎同加盐同胡椒。有烧汁,黑椒汁另上。78蚊一份牛扒唔会有太大期望,一般水平啦。黑松露烟三文鱼寛条面好有惊喜,寛条面软硬度啱啱好,有烟韧口感。黑松露味好香,烟三文鱼足料。跟餐是日甜品系啫喱,可以加钱转一人份窝夫甜品,作为窝夫控嘅我,点可以唔食😆窝夫即点即做,而且有士多啤梨味,上枱时仲热辣辣,上面一球冻冰冰士多啤梨雪糕,好正。为咗个咁高水准嘅窝夫 ,我一定会再访。
白酒忌廉青口
美国顶级谷饲牛肩肉眼扒
红粉菲菲草莓窝夫
为咗个咁高水准嘅窝夫 ,我一定会再访。