2024-01-22
呢间甜品小店装修好靓,有啲黑白经典感觉,成个感觉都好舒服,好chill,同朋友黎食下甜品就岩晒啦。🫶🏻新会远年陈皮红豆沙新会远年陈皮同红豆沙嘅搭配真系天衣无缝🌟,陈皮嘅香气扑鼻而来🍊,与红豆混成嘅沙甜而不腻,当中嘅红豆粒粒分明,入口即溶,煮到恰到好处👌。每一啖红豆沙都飘散出陈皮嘅微微苦涩,喺滑润嘅豆沙中夹带着一丝丝回甘嘅惊喜🎉。就似系品尝着时间嘅味道一样,新会陈皮喺晒干同陈年过程中,累积咗丰富嘅层次同深邃嘅风味🕰️,同红豆沙相融汇合,形成一道无论系视觉定味觉都色香味俱佳嘅佳肴👀🍲。特别系陈皮嘅清新香气,佢喺口腔中绽放开嚟,提升咗整体嘅食感,唔单止系红豆沙,而系成为一种独特嘅体验🎈。要数甜品界嘅完美组合,新会陈皮红豆沙绝对占有一席之地😋,无论系夏天凉快嘅甜品,定系冬天暖呼呼嘅热饮,都能够带来满足嘅享受🍵。👏🏻椰皇炖鲜奶鲜奶好滑,奶味香浓,配合埋椰皇,椰皇肉好嫩,嫩得黎有啲爽口,重点好香,弹牙好食,同滑捋捋既鲜奶一齐食味道真系最好架!呢度既甜品都唔会太大碗,细细碗一人份量岩岩好,又够晒热辣辣,非常新鲜,好似椰皇炖鲜奶都系即叫即炖,够晒新鲜热辣!