2021-07-12 2002 浏览
今晚同朋友去咗太古城食饭, 咁见到呢间餐厅有啲人喺度排紧队,咁就试下啦, 喺出面睇 原来几宽敞,而且个design我都几钟意,个场景几relax下,同埋我几钟意佢𠮶啲玻璃枱,摆晒D枫叶度几有闲情, 咁我同同朋友叫咗以下:泡菜炖五花肉蛋包饭: 咁呢个弹爆发我觉得我最欣赏嘅就系佢啲泡菜,因为佢啲泡菜几似我喺韩国食嘅泡菜,有佢八成嘅味道, 而且个蛋都好嫩滑,就算畀蛋包住啲饭,个饭都仲系好热, 所以呢个蛋包饭我觉得真系可以一试。 虽然依家去唔到韩国咁都算系安慰下自己。烧酱油黑毛猪白切肉配大酱生菜: 呢个黑毛猪, 切起上嚟肉质软熟, 烧起上嚟其实都考厨师嘅功夫 ,同埋食个猪肉嘅时候,啲肉汁喺口到出晒嚟 ,口感出哂嚟, 呢个猪肉记住要落少少佢provided 嘅酱同埋加埋少少蒜片,再加少少生菜,包埋嚟食咁就好有韩式风味。 呢个我个人都几推荐。韩式炸鸡: 呢个炸鸡啲鸡肉几嫩滑, 而且炸得香脆最重要就系唔算话太油腻, 加埋啲酱汁几滋味。 我同朋友就叫咗半只,咁其实我自己觉得如果两个人食要半只就已经够,下次如果真系再去的话,我谂会叫试下其他未因为今次我叫咗原味。韩国忌廉卷蛋: 呢个甜品其实都几好味,当然

韩国忌廉卷蛋: 呢个甜品其实都几好味,当然啦佢,呢个卷蛋其实我觉得cream起码都占咗有八成,但系对于我呢啲钟意食cream嘅人, 当然就冇所谓且极之喜爱, 我欣赏呢个其实唔算太甜,己适合香港人口味,如果钟意食cream嘅朋友可以试下呢个蛋卷。

最后我同朋友饮埋杯玫瑰红桑子沙冰同伯爵茶鲜奶咖啡就闪人, 咁其实呢间餐厅真系几适合情侣又或者同朋友喺度轻松咁样吹下水饮下嘢,所以我觉得呢间餐厅坐落去嘅感觉都几relax,系一个不错嘅地方。

• 泡菜炖五花肉蛋包饭