2022-01-12 377 浏览
之前食过呢间既点心放题,觉得都唔错!前排见 togetda 做紧「怀旧盛宴」半价优惠🤩🤩价钱唔贵之余可以食到多款菜式,一于约埋屋企人黎试试❤️❤️-🍱九道菜怀旧盛宴 $298/位✨-📍四川麻辣爆龙虾🦞龙虾件用油泡过,色泽均匀,肉质爽弹😋😋秘制麻辣酱好浓郁,食完会有阵「麻」既后劲,好过瘾!!📍巴马火腿蜜瓜🍈Parma ham质素唔错,蜜瓜清甜~~系唔错既开胃前菜👍🏻👍🏻📍蜜糖饯金蚝🦪金蚝口感香脆,肉质厚实,蘸少少蜜糖已经好好味🍯🍯垫底仲有炸得脆身既莲藕片,口感丰富!!📍虫草花准山炖水鸭🍲秋冬饮最啱,滋补又清润~~炖汤味道鲜甜,而且好足料,饮完成个人暖笠笠🥰🥰📍虾子扒柚皮🍊柚皮焖得稔滑,好香虾子、蚝油味道👍🏻👍🏻📍台山焗蟹砵🫕感觉有d似炖蛋,好特别🤩🤩馅料丰富,有油炸鬼、蟹肉丝、虾米等,好送饭!!📍顺德家乡煎酿鲮鱼🐟厨师用酿鲮鱼砌成半条鱼,几得意😍😍调味比较重,唔会腥~~鲮鱼肉煎得好香,肉质爽口,而且冇碎骨❤️❤️📍鹅肝腊味崧炒饭🍚炒饭够哂镬气,仲好干身!配料有菜粒、腊肠粒、蛋丝同炸鹅肝等,好够味~~明明本身已经好饱都忍唔住食哂🤣🤣📍法式焦糖炖蛋🍮估唔到会有西式甜品食😆😆炖蛋香滑,唔会过甜!作为e
价钱唔贵之余可以食到多款菜式,一于约埋屋企人黎试试❤️❤️
🍱九道菜怀旧盛宴 $298/位✨
📍四川麻辣爆龙虾🦞
龙虾件用油泡过,色泽均匀,肉质爽弹😋😋
秘制麻辣酱好浓郁,食完会有阵「麻」既后劲,好过瘾!!

📍巴马火腿蜜瓜🍈
Parma ham质素唔错,蜜瓜清甜~~
系唔错既开胃前菜👍🏻👍🏻

📍蜜糖饯金蚝🦪
金蚝口感香脆,肉质厚实,蘸少少蜜糖已经好好味🍯🍯
垫底仲有炸得脆身既莲藕片,口感丰富!!

📍虫草花准山炖水鸭🍲
秋冬饮最啱,滋补又清润~~
炖汤味道鲜甜,而且好足料,饮完成个人暖笠笠🥰🥰

📍虾子扒柚皮🍊
柚皮焖得稔滑,好香虾子、蚝油味道👍🏻👍🏻

📍台山焗蟹砵🫕
感觉有d似炖蛋,好特别🤩🤩
馅料丰富,有油炸鬼、蟹肉丝、虾米等,好送饭!!

📍顺德家乡煎酿鲮鱼🐟
厨师用酿鲮鱼砌成半条鱼,几得意😍😍
调味比较重,唔会腥~~
鲮鱼肉煎得好香,肉质爽口,而且冇碎骨❤️❤️

📍鹅肝腊味崧炒饭🍚
明明本身已经好饱都忍唔住食哂🤣🤣

📍法式焦糖炖蛋🍮
估唔到会有西式甜品食😆😆
炖蛋香滑,唔会过甜!作为ending啱哂👍🏻👍🏻

呢个套餐真系超抵!食物质素唔错之余,仲有红/白酒、啤酒同汽水可以任饮🤩🤩
等疫情好返d再买其他package试下先❤️❤️