2020-07-18 33 浏览
木船未转新餐牌之前已经食过~最近行过见佢转咗新餐牌所以就同妈妈嚟食~因为撞正午餐时间,餐厅都几多人~转左MENU都仲系咁多人证明继续高~menu上选择唔少价,价钱都系街坊价~叫咗海南鸡饭定食配冬阴功汤~见有个餐牌特别推介烧黑豚肉饭于是都叫咗嚟食XDD跟住贪心想试多几个小食既我哋就加钱叫咗三个小食~其实我全部小食都想试XDD加10蚊就有一款,加18蚊就有两款,真心觉得好抵!!叫咗小食春卷、青木瓜沙律同单骨鸡翼~天气咁热当然要叫番两杯咸柠7~~泰国地表最强黑豚腩肉丼!!竟然系铺满左腩肉呀好邪恶!但系!超级好食呀!!成座小山般既青木瓜丝~酸酸甜甜好开胃,因为你食多一两嚿肉嘅时候开始有少少腻嘅时候就可以食青木瓜丝中和一下~成个饭嘅配搭都几无敌!! 黑豚腩肉烧得十分之香,配饭系一流呀!!竟然入面仲有只温泉蛋喺度呀非常之高质!肉饭嘅份量都极之足料!男仔食嘅话我觉得系非常之够饱!海南鸡饭定食都抵食,有三小碟小食仔~海南鸡饭鸡油饭够香~饭粒粒分明~海南鸡肉非常之滑嫩!!一口鸡肉配一大口饭根本停唔到口!!单骨鸡翼拆开咗即系有六只~烧得非常之惹味~单骨食落好方便~春卷系我既至爱!! 好钟意呢度既春卷炸得非

泰国地表最强黑豚腩肉丼!!

单骨鸡翼拆开咗即系有六只~烧得非常之惹味~单骨食落好方便~

春卷系我既至爱!! 好钟意呢度既春卷炸得非常香脆唔油腻! 青木瓜沙律满满一碗,劲足料差D食唔哂,完全系超值!

木船环境好舒适~可能因为楼底都比较高,唔会有焗促感~侍应有好礼貌,见我地有选择困难症都会主动推荐餐点~值得ENCORE~!
2020-07-06