2017-05-05 140 浏览
第2次食呢间HMV最顶层既餐厅呀第一次系岩岩开既时侯 因为呢间餐厅真系几CHILL佢有一个好大既位系STAGE黎, 做下BAND SHOW咁好似如果有歌星出唱片 都会系黎到做D签唱会 / 发布会 之类 都几热闹同埋佢差唔多成层有7~8成拎左黎做餐厅所以呢间餐厅个空间感都几大系到食饭暗暗地 又有歌听下 几CHILL的!今次黎到 原来个MENU已经转左同之前既MENU都真系几唔同我仲记得之前个MENU都几多唔同菜夹埋一齐EVEN系中菜 海南鸡饭都有得食.. 相比起依家个MENU 依家呢个真系好好多食既菜比较集中 有D菜仲要未食过架!先讲下个前菜 呢个系 焗柠檬香草牛骨髓伴有机藜麦 (HKD88)就咁黎MENU既时候 真系好好奇 牛骨髓点样做一个前菜正当我同朋友系到讨论叫咩既时候侧边个STAFF系咁大赞既个好食于是我地就叫左呢个作我地既前菜黎到真系好意外 将牛骨斩开了就呈上来了而骨里面既骨髓就加上左调味料 令骨髓味道突出多D味道都几搞笑 半溶既口感 再加埋D藜麦一齐 口感都唔错不过食得多 油腻感都几重来到MAIN COURSE既部分我地都系简左D SIGNATURE DISH黎食就系 - 2
第2次食呢间HMV最顶层既餐厅呀
第一次系岩岩开既时侯 因为呢间餐厅真系几CHILL
佢有一个好大既位系STAGE黎, 做下BAND SHOW咁
同埋佢差唔多成层有7~8成拎左黎做餐厅
所以呢间餐厅个空间感都几大
系到食饭暗暗地 又有歌听下 几CHILL的!

今次黎到 原来个MENU已经转左
同之前既MENU都真系几唔同
我仲记得之前个MENU都几多唔同菜夹埋一齐
EVEN系中菜 海南鸡饭都有得食..

相比起依家个MENU 依家呢个真系好好多
食既菜比较集中 有D菜仲要未食过架!

就咁黎MENU既时候 真系好好奇 牛骨髓点样做一个前菜
不过食得多 油腻感都几重

来到MAIN COURSE既部分
我地都系简左D SIGNATURE DISH黎食
就系 - 2WAY 纽西兰羊架HKD278
2 WAY 既意思 其实佢系一个「 脆榛子羊扒」 同 「香草酥皮羊扒」
特别想讲下「 脆榛子羊扒」
一开始仲以为餐厅打错字 有理由羊扒会配 脆榛子吗?
一个系咸既 一个系甜既
但食落去味道又真系几MATCH!
2017-04-27