2021-03-19
平日都知道观塘骆驼漆啲工厦大把野行,但估唔到连串烧店都有!今次我地黎到观塘既欢喜烧,呢间店舖主打自动旋转串烧,卫生又干净。一入门口,就已经见到雪糕柜同饮品柜,因为任饮任食,所以一黎就可以拎饮品,非常方便。之后,我地去左熟食柜拎辣炒蚬食,仲有大大粒咖喱鱼蛋。然后我地当然要拎主菜既串烧串啦,店舖好贴心咁贴哂标签比客人识别唔同串烧,每串串烧已经穿好晒。餐厅主打无火无烟烧烤,所以食完都唔会全身有味道。一黎到,店员好快讲解食物点为之熟,同介绍唔同酱料,仲送左一大碟茄子俾我地食住先。由于疫情关系,所有炸物都即叫即整,所以送到上枱都热辣辣,而且好有效率。一开始,我地叫左几款炸物同软壳蟹迷你汉堡。先讲软壳蟹迷你汉堡,汉堡用左绿茶面包,面包搽上牛油,又脆又特别,加埋软壳蟹一流!至于其他炸物方面,我觉得虾春卷都几好味,因为系有原条虾,香脆又唔油腻。佢地串烧款式非常多,猪、牛、羊、鸡、内脏同丸类都一应俱全,连棉花糖同蒜蓉包都有嫁,非常特别,而且烧完仲可以点佢地既孜然粉食,有辣有唔辣,仲有自家制辣粉添!肉类方面,根据店员推介,我地烧烤既时候搽左秘制沙嗲酱,所以食落非常惹味,个人推荐佢地既牛舌,软熟又嫩口。至于
肉类方面,根据店员推介,我地烧烤既时候搽左秘制沙嗲酱,所以食落非常惹味,个人推荐佢地既牛舌,软熟又嫩口。至于蔬菜方面,佢地有不同菇类同莴笋,烧烤时搽埋甜甜地既鳗鱼汁,又香又唔会有罪恶感。
去到最后,我地除左食雪糕,仲叫左餐厅推荐既台式甜品,我今次简左芋泥配番薯圆、芋头圆、紫薯圆同益力多爆珠,芋泥唔算太甜,加埋其他配料都几好味,其他餐厅都唔系好常见。