2017-05-14
元朗西餐一向多选择而且价钱比市区便宜得多,所以以前好中意同屋企人系weekends入去揾食,而new York cafe 系当年睇到邓达智系专栏介绍而得知既餐厅,主打平靓正。咁耐冇食,唔知水准如何?一黎到见到有越菜menu都吓一跳,因为明明new York cafe 系食西餐...所以我同妈咪都拣返食开既烧鸡,而老豆就好勇敢咁拣左laksa试试同以往一样会送上餐前面包条,今次只酱有d偏酸,而餐汤就唔得啦,我觉得连金宝汤都好味过佢果个鸡蓉忌廉汤,好稀又冇味成餐最好既系依个鸡肉burrito,个皮好脆口,而入面既鸡肉都好juicy又惹味,加埋大量芝士好掂惊唔够既底下仲有用忌廉煮既米型意粉tim妈就次次都食烧鸡配Caesar salad啦,嫌佢太多sauce,不过烧鸡仲系咁好味,啖啖肉咁最特别既laksa又点呢?本身对海鲜都冇咩期望嫁啦,都系大路蟹柳果d但系青口都几大只同新鲜既...但实在太多面太少料同埋个汤都系太重椰浆味唔够香辣最后加钱要多个拼盘,比较中意虾饼都几弹牙
最后加钱要多个拼盘,比较中意虾饼都几弹牙