2021-11-28
木船泰国粉面专门店 (大埔).好耐无黎大埔食,木船真系我俩大学嘅回忆地方之一,两间u中间揾食地点,系好好食性价比好高嘅泰菜地方(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次黎到,发现佢改咗玩法,变左系定食咁,拣主食加配小食,呢个模式下啲野食仲平左.▪️ 青咖哩鸡饭配肉丸鲜鸡汤▪️.定食模式下我地叫两个主食再加小食。青咖喱鸡,汤可以拣冬荫公/肉丸鲜鸡,我地各一个汤,另外定食仲有个三色小食跟,今日个三色系鲜虾炸春卷半条,中华沙律🥗以及朱古力蛋糕,有齐前菜小食同甜品(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)饮品上我拣椰青都只系加$25,劲抵!.▪️ 香叶肉碎煎蛋饭配街头猪柳串▪️.泰国野其中我都好喜欢食呢个,有埋煎蛋就真系色香味俱全,猪柳串好有味,系腌制过.▪️ 马拉盏炒通菜 ▪️.佢系当小食咁加,$48就有一大碟炒通菜,不过偏咸.▪️ 凤爪沙律 ▪️.$45大大碟,够冰冻爽口,又酸又开胃.▪️炸虾饼及单骨鸡翼▪️.$38四件虾饼以及$28有六只单骨鸡翼,个单骨鸡翼好似脆香鸡翼好好食😛炸虾饼又系无得输香口又弹牙.📌 木船泰国粉面专门店 (大埔)大埔翠怡街3号翠怡花园A座地下34号舖环境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️
▪️ 青咖哩鸡饭配肉丸鲜鸡汤▪️
定食模式下我地叫两个主食再加小食。青咖喱鸡,汤可以拣冬荫公/肉丸鲜鸡, 我地各一个汤,另外定食仲有个三色小食跟,今日个三色系鲜虾炸春卷半条,中华沙律🥗以及朱古力蛋糕,有齐前菜小食同 甜品(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
饮品上我拣椰青都只系加$25,劲抵!
▪️ 香叶肉碎煎蛋饭配街头猪柳串▪️
▪️ 马拉盏炒通菜 ▪️
佢系当小食咁加,$48就有一大碟炒通菜,不过偏咸
▪️ 凤爪沙律 ▪️
$45大大碟,够冰冻爽口,又酸又开胃
▪️炸虾饼及单骨鸡翼▪️
📌 木船泰国粉面专门店 (大埔)
大埔翠怡街3号翠怡花园A座地下34号舖
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️