2009-02-02 5 浏览
以前都有光临1,2次, 可能天后租金贵, 系度食10只水饺都要$30, 想揾人返转头都几难啦! 小铺以前系家庭式经验, 睇得出佢地全家出动, 做到有d手忙脚乱, 野食亦自然放唔到心机落去! 不过水饺都可以食到既, (其他唔知).由于昨天食唔到北京水饺, 今日lunch唔驶谂就要满足一下自己啦! 一入门口见到靓仔老板! 应该间铺顶左手! 铺名及MENU无变, 光顾既系小猫3,4只, 其中有2对外籍人士! 我叫左韭菜水饺加酸辣汤 ($30 + $7), 见到碗水饺即时联想到CWB渣甸街既酸辣水饺, 不过呢度贵D又细碗D, 入口酸辣汤浆住既!! 食得两口食饺子啦, Oh....my god!! 快子一夹烂晒啦! D皮太粉啦, 一只烂两只三只全部都烂晒! 都食下啦, 有酸味! 分开食下D皮, 再食下D馅, 又无事, 但2样一齐就酸, 唔系汤既问题, 因为汤系唔酸既, 只有辣味! 不过真无无法接受D皮烂茸茸!!!!!! BB仔食糊仔咩!!! 基本上我只食了1只, 就决定放弃!!!!!! $37我照比, 钱唔系问题! 我只觉得点解D人系顶手铺头开张时, 唔好好地亲自试食下先呢?! 饺皮系水

食得两口食饺子啦, Oh....my god!!
快子一夹烂晒啦! D皮太粉啦, 一只烂两只三只全部都烂晒!
不过真无无法接受D皮烂茸茸!!!!!!
BB仔食糊仔咩!!!
基本上我只食了1只, 就决定放弃!!!!!! $37我照比, 钱唔系问题! 我只觉得点解D人系顶手铺头开张时, 唔好好地亲自试食下先呢?! 饺皮系水饺灵魂啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

最后我要去屈臣道悦香买韭菜馅饼先能够补偿一下心灵渴求!