2019-04-21
点心代表又出咗新嘅主题系列,系我钟意嘅百变小樱啊!假期有时间就即刻去试呀⋯⋯都好多人排队,好彩都唔会话等好耐就入到席👍我一定要疯狂叫小樱系列🤩好正,一人送咗一把扇,啱晒嚟紧夏天用,系靓靓嘅小樱😚1️⃣基路仔流沙包$35基路仔超得意呀,实在唔舍得咬佢。呢个包唔知有卖相,馅料都一样咁好食,流沙奶黄包是我饮茶系列的最爱😍2️⃣小樱紫薯流沙包$45紫薯流沙包之前一直都冇见过,一于试吓新野。又唔错㖞,紫薯几香😘最重要系有小樱系个包面到🤩3️⃣小樱生煎包$49淡淡的粉红色再加上虾干,都几配合到樱花嘅主题🌸好有新意,同样好有特色。4️⃣小狼雷沙流沙包所谓嘅雷莎其实就系芝麻,我觉得咁多款小樱系入边,呢款嘅卖相最为吸引,因为三个包都系唔同颜色,配搭得好精美。个馅系好似食紧芝麻糊咁,都好味呀🥳5️⃣樱花鲜虾饺$49不得不赞呢个虾饺,都算皮薄馅靓,粉红色嘅虾饺皮第一次食哈哈😄几有虾嘅鲜味👍6️⃣黑松露虾多士$59呢个上次食过几好食,今次都一定要叫😋炸得好香脆。7️⃣太极芒果糯米饭$69黑白色嘅糯米饭,用太极黎形容我觉得好match,而且佢嘅形状真系整到好似太极咁,好钟意佢𠮶种创新嘅思维。而且芒果糯米饭一定会好食🤗🤗8️⃣小丸子椰皇$59小
1️⃣基路仔流沙包$35
2️⃣小樱紫薯流沙包$45
3️⃣小樱生煎包$49
4️⃣小狼雷沙流沙包
5️⃣樱花鲜虾饺$49
6️⃣黑松露虾多士$59
呢个上次食过几好食,今次都一定要叫😋炸得好香脆。
7️⃣太极芒果糯米饭$69
8️⃣小丸子椰皇$59
小丸子非常之好咬口,烟韧,热辣辣,同埋啲椰皇一齐食,三个字:冇得弹!
9️⃣原个菠萝特饮$49
好有诚意嘅饮品,成只菠萝🍍都有满满嘅菠萝汁,好甜🥰
1️⃣0️⃣原只鲍鱼烧卖$69
呢个真系推介大家食,成粒鲍鱼呀有,见到佢都流晒口水。encore!!!🤤🤤
1️⃣1️⃣白胡椒猪肚云吞$49
中式嘢嚟讲都不能错过嘅选择:)足料啊!
1️⃣2️⃣人参乌龙茶$12
最后再饮啲茶中和返啲油腻感,一餐真系好满足☺️
其实我好欣赏呢一间餐厅,因为佢真系好有头脑,亦有创意,期待佢下一次转嘅主题。