2017-11-06
天气开始凉啦,即刻出动去烚烚下,平时去尖沙咀揾食都会觉得又多人又迫,今次俾我揾到间环境清静,仲有西餐厅feel既火锅放题,可以电话预约,咁就唔怕等餐蒙啦。餐厅位于内街,地下系接待处,上一层楼梯就到用餐区。装修好有Cafe味道,空间感十足,就算满座都唔觉迫,而且有一排窗外望街景,感觉开扬。调味料自助调配,另外饮品选择都好多,最体贴竟然有酸梅汤,蜂蜜柚子同菊花蜜,菊花蜜清甜润喉,唔会太甜,绝对真材实料。麻辣鸡煲一上枱就闻到香喷喷,配料绝不马虎,麻辣酱够晒惹味,鸡件嫩滑多汁,赞!呢度对食好有要求,食完鸡煲,就换个汤底锅先开始打边炉。而且有专人指导每款海鲜既烹煮时间,好细心。哗,真系未试过打边炉打到咁高级啰,竟然有原只龙虾海鲜拼盘。龙虾啖啖肉,鲜甜弹牙,龙虾头虾膏都好滋味。鲍鱼爽口弹牙。生蚝饱满唔缩水,够晒海水味。海虾大大只,又弹又甜。好简单既道理,因为够新鲜,材料靓,所以样样都好有水准。配料选择多,连海鲜都任叫任食,唔知系咪个海鲜汤底太正,普通渌个乌冬渌粒丸,都好味过人既。
餐厅位于内街,地下系接待处,上一层楼梯就到用餐区。
哗,真系未试过打边炉打到咁高级啰,竟然有原只龙虾海鲜拼盘。
好简单既道理,因为够新鲜,材料靓,所以样样都好有水准。