2022-10-24
观塘裕民坊都重开左好内,但总感觉人流并唔系好多。琴日行完山真系好攰,搭车搭到观塘小巴总站,有对门直通裕民坊G楼,推开门转角向右就见到一间店食鸡翼,转左圈好似冇见到有堂食,问左店员原来只有一个企位,见都有不少人等拎外卖,亦都唔想再行,于是就快速下单,冇期待会好好味,只想医肚先…食物都好快出,虽然价钱唔贵又冇地方坐低好好休息,不过食物味道真系有惊喜!两个人点左一个餐set,12只鸡翼(因为鸡翼山嘛,点都要试下各款口味鸡翼)小小的店都有9款口味可以简,我哋简左三款南崎南蛮他他鸡翼:鸡翼新鲜炸起,外皮酥脆,有少少地方炸过左火,不过唔影响整体口味,肉质鲜嫩,一d都唔干,仲有不少汁。朋友话个酱系他他酱,食落有d似青瓜薯蓉沙律,清新口味搭配现炸的鸡翼,感觉都唔会好热气港式咸柠七鸡翼:食物太多,鸡翼都要创新啦!又真系食得出系咸柠七味道酸酸甜甜,睇个样已经好吸引味道浓郁,同样鸡翼肉都处理得好好👍🏻原味翠香鸡翼:应该同南崎南蛮他他鸡翼是一样的,只系少左个酱个一人餐都系炸物,小虾🦐,鸡软骨,洋葱🧅,温泉蛋,仲有三只白十鸡翼(可能前面三种太好味,呢个食唔出咩味)米饭系粒粒分明饱满的日本米,边食鸡翼边饮一啖维他
小小的店都有9款口味可以简,我哋简左三款
原味翠香鸡翼:应该同南崎南蛮他他鸡翼是一样的,只系少左个酱
个一人餐都系炸物,小虾🦐,鸡软骨,洋葱🧅,温泉蛋,仲有三只白十鸡翼(可能前面三种太好味,呢个食唔出咩味)米饭系粒粒分明饱满的日本米,边食鸡翼边饮一啖维他桃橙满足