2018-03-17 99 浏览
已经好耐无静静地坐低食个early dinner,尤其配合呢间转角小巷嘅cafe更显优闲。是日餐汤为忌廉汤,粟米味好甜,特地升级其中一个餐汤做龙虾汤,相对之下龙虾汤好浓,虽然就无咩龙虾肉,但口感都唔错。今日唔系好想食heavy嘅嘢,专登叫咗两个比较清新嘅set dinner。烤鸡凯撒沙律好fresh,酱汁嘅份量刚刚好挂起每片沙律菜上,唔会多到浸腍晒。烤鸡尚算嫩滑,整体感觉良好。香煎青衣鱼柳都唔错,鱼柳唔会散修修,配菜都好味道,烤薯仔好香口,配蘑菇汁食更加好食。最后加配咗个tiramisu。呢度嘅tiramisu比较重咖啡味,酒味唔算多,质感较为厚身;cream并唔算油腻,甜度刚刚好,配埋餐茶为呢一餐划上一个完美的句号。